Welke internetverbindingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten internetverbindingen. In dit artikel gaan we twee verschillende soorten internetverbindingen bespreken. We gaan hiernaast ook de voor en nadelen bespreken van deze verschillende internetverbindingen.

De snelste internetverbinding

 

De eerste optie is glasvezel. Glasvezel is een dunne draad die onder je huis loopt tot in je huis. Mocht je glasvezel willen dan moet je er een bedrijf voor inhuren om het te laten doen bij jou je kan het immers niet zelf doen. Het voordeel van glasvezel is dat het van deze drie opties zorgt voor het snelste internet. Ook heb je het voordeel bij glasvezel dat de upload en downloadsnelheid even hoog is. Dat heb je niet met de twee andere opties. Dan komen we aan bij de nadelen. Het grote nadeel aan glasvezel is dat het erg duur is en ook nog lang duurt om te installeren. Het moet immers onder de grond naar jouw huis toe leiden, dit is erg lastig om uit te voeren en kost dus veel tijd. Wat betreft de bestaande verbindingen heb je ook nog variaties. Dit is afhankelijk van wat de provider je aanbiedt. Wil je nu internetproviders vergelijken dan kan je dat op de vergelijkingssite.

Meest gebruikte verbinding

De tweede optie is kabelinternet. De meeste huishoudens in Nederland maken gebruik van kabelinternet. Dit gaat via een coax-kabel. Deze kabel is oorspronkelijk aangelegd voor de TV alleen het kan dus ook gebruikt worden voor het internet. Dan heb je wel een modem nodig. De voornaamste voordelen van kabelinternet is het feit dat het op veel plekken beschikbaar is daarnaast is de internetsnelheid ook niet afhankelijk van de afstand tussen de kabel en centrale.  Dit zorgt ervoor dat kabelinternet een erg betrouwbare optie is. kabelinternet is ook relatief goedkoop vergeleken met glasvezel.

Onderling internetverbindingen vergelijken

We hebben in dit artikel glasvezel en kabelinternet vergeleken. Glasvezel zorgt voor het snelste internet. Hiernaast zorgt het er ook voor dat de download en uploadsnelheid even hoog is. Wat niet mogelijk is met kabelinternet. Het voordeel aan kabelinternet is dat het relatief goedkoop is. Hiernaast is kabelinternet een betrouwbare optie. Zou je de internetverbindingen van alle internetproviders willen vergelijken? Doe de test op de bovengenoemde website. Hier kan je alle internetsnelheden van internetproviders onderling vergelijken. Hiernaast kan je ook makkelijk filteren op de verschillende internetverbindingen.