En waarom geen Aixam E-Truck?

Sinds begin dit jaar biedt Aixam-Belgium, de specialist van voertuigen zonder rijbewijs, een volledig elektrisch licht bedrijfsvoertuig aan dat de naam Aixam E-Truck meekreeg. Het voertuig wordt in twee versies uitgebracht: een bestelwagen en een lichte vrachtwagen met open laadbak.

Het lijken wel de elektrische broertjes van het D-Truck-gamma (AixamPro-gamma). Zo heeft de lichte vrachtwagen met open laadbak een laadoppervlak van 2 m2, harde, dubbelwandige, opklapbare en afneembare zijschotten, vier stuwhaken in de laadzone en een koffer van 320 liter onder de laadvloer, met vergrendelbaar poortje. Als bestelwagen biedt de E-Truck een nuttig volume van 2,8 m3. Hij is uitgerust met een cel in met glasvezel versterkt polyester en twee vergrendelbare deuren. Beide versies hebben een vloer in antisliphout.

Het totale toegelaten gewicht bedraagt 857 kg (327 kg nuttige lading) en ze hebben een maximumsnelheid van 45 km/uur en een actieradius van 80 km (lithiumbatterij). De constructeur geeft een garantie van twee jaar op onderdelen en werkuren, voor een onbeperkt aantal kilometers.

Aixam-Belgium, met hoofdzetel in Moeskroen, importeert de Franse Aixam-voertuigen al sinds 1987 en werkt met meer dan 60 verdelers in het hele land.